diumenge, 18 de novembre del 2012

Salmó al forn amb cava




Si us agrada el salmó, aquesta és una recepta molt fàcil i molt ràpida de fer. Un cop el teniu preparat i el poseu al forn, s'acaba de fer mentre acabeu de preparar el primer plat i aneu parant la taula.

Ingredients
1 llom de salmó per persona
un raig d'oli d'oliva
un raig de llimona
una copa de cava
un grapat de prunes i panses
sal i pebre blanc

Preparació
Una estona abans de començar el plat, posem les prunes i panses en remull amb una mica de cava. Després, untem amb oli una safata per anar al forn. A sobre hi col·loquem el salmó amb un raig de llimona, la copa de cava i sal i pebre. Acabem amb un raig d'oli per sobre. Pel costat hi posem les prunes i panses que hem remullat.
Ho posem al forn ben calent, dalt i baix, a uns 200 graus, durant uns 10 minuts aproximadament.
I ja està. Servir-lo acabat de sortir del forn.

El cava que faig servir per aquest plat, moltes vegades, és aquell cava d'una celebració que no s'ha acabat i he guardat a la nevera durant uns dies. Per tant, en part, és cuina d'aprofitament.

Marta

dissabte, 17 de novembre del 2012

Pomes amb mascarpone i pinyons

 



Ara que és temps de pomes, per variar una mica de la clàssica recepta de pomes al forn, podem fer-les amb mascarpone i pinyons. I si ens les mengem acabades de sortir del forn, una mica tèbies, són delicioses!


Ingredients per 4 persones
4 pomes reinetas o golden
4 culleradetes de sucre morè
1 copeta de Moscatell
4 cullerades de mascarpone
4 culleradetes de mantega
40 grams de pinyons
canyella en pols

Elaboració
Netegem bé les pomes i els hi traiem el cor deixant un forat en el centre. Posem les pomes en una plata per anar al forn i dins de cada poma hi posem una culleradeta de mantega, una culleradeta de sucre morè, un raig de Moscatell i un polsim de canyella en pols. Les posem al forn fins que siguin cuites. Podem posar una mica d'aigua a la base de la plata per ajudar la cocció.
Un cop fetes les posem en una plata individual amb una cullerada de mascarpone ajudant-nos d'una cullera perquè entri al cor de la poma. A dalt de tot i afegim els pinyons. Podem tirar per sobre una mica del suc que ens hagi quedat a la plata. Les posem un moment al forn perquè el formatge es fongui una mica.

Bona tardor!

Marta