diumenge, 20 de gener del 2013

Risotto de xampinyons



Un plat d'arròs sempre és bo i es pot fer de tantes maneres,... Avui he fet aquest risotto amb uns xampinyons que tenia a la nevera. I la veritat és que per ser uns ingredients senzills ha quedat molt bo. Ah, això sí! El formatge que sigui parmesà del bo, Parmigiano Reggiano.

Ingredients per a 4 persones
10 o 12 xampinyons petitons
70 o 75 gr d’arròs per persona
1 l d’aigua mineral
6 cullerades grans de salsa de soja
100 ml de vi blanc sec
40 gr de mantega
60 gr de nata líquida
80 gr de formatge parmesà ratllat
1 ceba
Sal, pebre, un raig d’oli

Preparació
Posar a escalfar l’aigua amb la salsa de soja.
En una paella posar el raig d’oli  amb la ceba tallada petita. Deixar que se sofregeixi una mica. Afegir-hi els xampinyons també tallats petits i la mantega. Sofregir-ho tot junt durant 5 minuts, afegir-hi el vi blanc i reduir.
Tot seguit, posar-hi l’arròs i donar-li unes voltes fins que comenci a estar transparent. Després, anar-hi abocant el brou calent fet amb l’aigua i la soja, en vàries vegades. Anar-ho remenant durant uns 15 minuts. Rectificar de sal, afegir-hi el pebre, el parmesà ratllat, la nata, tot ben barrejat i cuinar-ho uns 3 minuts més sense deixar de remenar.
Tenir uns xampinyons laminats i uns talls de parmesà per adornar quan emplatem. També s’hi poden posar unes fulles de rúcula. Amanir-ho amb oli i sal.
I a menjar de seguida, que és bo calent i recent fet.

Marta

diumenge, 13 de gener del 2013

Pastís de poma al microones


Aquest pastís de poma és molt bo i molt "resulton", tenint en compte que es fa al microones de forma molt ràpida.

Ingredients
2 pomes golden
3 ous
5 cullerades rases de maizena
50 gr de mantega
1/4 de litre de llet (jo li he posat desnatada)
125 gr de sucre
1 sobre de llevat royal
caramel líquid pel motlle
3 cullerades de mermelada de poma o d'albercoc per pintar el pastís

Preparació

Agafar  un motlle rodó de silicona (que us càpiga al microones), no gaire alt, i posar-hi caramel lìquid per la base i per les parets.
Pelar les pomes i tallar-les a làmines molt fines. Reservar.
Agafar un bol gros, posar-hi la mantega i desfer-la un moment al microones perquè quedi líquida. Aquí mateix posar-hi els ous, la maizena, la llet, el sucre i el royal. Batre-ho tot amb el minipimer fins que quedi tot ben barrejat. La barreja queda força líquida. A continuació posar-ho en el motlle i col·locar-hi la poma per sobre, que quedi ben presentada.
Posar-ho al microones i coure-ho a 800 W (màxima potència) durant 5 minuts. Deixar-ho reposar 5 minuts a dins del microones i a continuació coure-ho 5 minuts més a la mateixa potència.
Després punxar-lo amb una agulla per veure si està cuit. Si no ho està, deixar-lo coure 1 o 2 minuts més, depèn del microones.
Mentrestant, agafar la mermelada i escalfar-la una mica perquè quan traiem el pastís del microones l'hem de vernissar per sobre i posar-lo uns minuts al gratinador del forn perquè agafi una mica de color i quedi torradet.
Deixar-lo refredar. Es pot acompanyar d'una mica de crema de llet tèbia.

Aquest pastís de poma soluciona unes postres de forma ràpida. També serveix per menjar alguna cosa "bona" per berenar diferent dels altres dies.

Marta