diumenge, 24 de març del 2013

Llom de lluç amb pèsols i cava


Aquesta és una manera de menjar el peix sense ser massa condimentat, però que tampoc sembli el típic peix a la planxa o bullit per malalts.
Jo l’he fet amb lloms de lluç, però també es pot fer amb rodelles en lloc de lloms,  o amb un altre peix com ara el rap.






Ingredients
4 lloms de lluç
200 cc de brou de peix
un grapat de pèsols (poden ser congelats)
2 cebes tendres
1 copa de cava
1 dl de nata

Preparació
Posar les cebes tallades a rodelles fines en una cassola amb una mica d’oli d’oliva. Saltar-les a foc suau, sense deixar que agafin color. Afegir-hi el cava i deixar-lo reduir. A continuació, posar-hi el brou, donar uns tombs, i afegir els pèsols. Deixar-ho coure fins que els pèsols estiguin cuits. Llavors, afegir-hi la nata, sal i pebre i fer-ho coure tot junt uns dos o tres minuts. Parar el foc i reservar.
A continuació, en una paella amb unes gotes d’oli, posar a coure a foc suau els lloms de lluç. Primer, per la part de la pell; després, donar-los la volta i coure’ls per l’altra banda. Quan siguin cuits, posar-los a la cassola on hi ha la salsa i deixar fer el xup-xup tot junt. Parar el foc i servir.

Bon profit!
Marta

diumenge, 17 de març del 2013

Pastís de pastanaga (Carrot cake)



Fer aquest pastís de pastanaga o carrot cake va ser idea de la Carla. Ja feia temps que hi insistia i un dissabte gris, fred i plujós el vam fer. Serveix per fer un bon berenar acompanyat d’un te, com si ens l’estiguéssim prenent en un cafè d’Edimburgh. N’hi ha moltes receptes. Aquesta és la nostra, treta una mica d’aquí, una mica d’allà.

Ingredients

Per la base:
200 gr de sucre moreno integral
250 gr de farina integral
una culleradeta de llevat en pols
dues culleradetes de canyella
dues culleradetes d’essència de vainilla
una culleradeta de sal
240 ml d’oli d’oliva verge suau
4 ous
4 pastanagues ratllades força grosses

Per la cobertura o frosting:
una tarrina de formatge tipus Philadelphia de 200 gr
100 gr de sucre fi
50 gr de mantega
Un tetrabrik petit de nata per montar de 200 cc

Preparació

Posar en un bol gros tots els ingredients sòlids i barrejar-los bé amb una cullera: el sucre, la farina, el llevat, la canyella i la sal. Després, afegir l’oli i continuar barrejant. Afegir els ous batuts i l’essència de vainilla. Finalment tirar-hi la pastanaga ratllada i aconseguir una massa homogènia.
Posar la barreja en un motlle rodó, en el centre del forn a 170 graus amb escalfor només de sota durant uns 30 minuts o fins que punxant-la amb una agulla aquesta surti neta. Gratinar-la 5 minuts perquè quedi una mica daurada per sobre.
Treure-la del forn i deixar-la refredar.
Mentrestant preparar la cobertura: posar la mantega i el formatge a temperatura ambient en un bol i batre-ho amb unes varetes fins que quedi una mica montat. Afegir-hi el sucre fins a tenir una barreja uniforme, sense grumolls. Després, posar-hi la nata, que haurem montat prèviament, amb moviments suaus.
Un cop el pastís està fred, cobrir-lo amb el frosting o cobertura amb una cullera i una espàtula. Posar-lo una estona a la nevera perquè la cobertura s’agafi bé.

És un pastís deliciós , però, això sí, amb una ració n’hi ha prou. La massa queda compacte i consistent, i la cobertura és tan bona…! 

Carla i Marta 




dissabte, 16 de març del 2013

Bombons de xocolata i arròs inflat



Aquesta vegada la recepta és molt senzilla. Són uns bombons fets amb arròs inflat i xocolata, que pot ser blanca o negra.
Aquí us els poso de les dues maneres perquè trieu.
Són del blog lacuinadecasa, que m’encanta i miro sovint.

Ingredients
100 gr de xocolata blanca de cobertura (o xocolata negra)
20 gr de nocilla blanca (o negre)
50 gr d’arròs inflat

 Preparació
Fondre la xocolata al microones vigilant que no es cremi. Un cop fosa, barrejar-hi la nocilla i afegir-hi l’arròs inflat. Remenar bé, suaument, perquè quedi tot l’arròs cobert de xocolata. Amb una cullera fer petites porcions de la barreja i omplir motlles de paper. Posar-los uns minuts al congelador perquè la xocolata quedi presa i, a continuació, guardar-los a la nevera.

Són molt bons per prendre amb el cafè o quan tens ganes de picar alguna cosa "especial”.
Marta