diumenge, 27 d’octubre del 2013

Crema de mascarpone i xocolata

Aquestes són unes postres d'aprofitament. Dels pastissets de pasta de full, mores i mascarpone, em va sobrar mitja terrina d'aquest formatge i avui l'he aprofitat per fer aquesta crema.


Ingredients:
125 gr de mascarpone
100 gr de xocolata per fondre
30 gr de mantega
50 ml de llet (jo li he posat descremada)
50 ml de nata líquida
25 gr de sucre fi
1 culleradeta de sucre amb vainilla
uns quants gerds

Preparació:
Fondre la xocolata al microones a baixa temperatura, vigilant que no es cremi. Posar-hi la mantega a trossets fins que quedi ben barrejada amb la xocolata. Mentrestant escalfar la nata i la llet juntes en un pot fins que bullin. Afegir aquesta barreja a la xocolata fosa.
A part, barrejar amb una forquilla el formatge mascarpone amb el sucre fi i el sucre amb vainilla.
I afegir també aquesta barreja a la xocolata fosa. Quan tot sigui una crema homogènia, posar-la en vasets petits i posar-los a la nevera una estona abans de servir.
Els vasets han de ser tipus xupito, perquè no atipin més del compte.
Servir acompanyats d'un parell de gerds.


Són ideals, per exemple, per acompanyar el cafè. És com si mengessis un bombó amb cullereta.
Boníssims!
Bon profit!

Marta

dissabte, 19 d’octubre del 2013

Xampinyons farcits de xampinyons

Aquests xampinyons són per fer-los un dia que no tens gaire res més que xampinyons per farcir-los. Ara ho veureu.


Ingredients:
una safata de xampinyons (triar-los més aviat grossos)
50 gr de mantega
50 gr de pa ratllat
all i julivert
formatge ratllat per gratinar

Preparació:
Netejar bé els xampinyons i treure'ls el peu.
Tallar ben petit els peus dels xampinyons i coure'ls al microones amb la meitat de la mantega 3 o 4 minuts, fins que siguin una mica tous. Barrejar-hi l'all i julivert tallat ben petit, el pa ratllat i una mica de sal i pebre. I altre cop al microones un minutet tot junt. Reservar.
Posar els barrets dels xampinyons en una safata de vidre, que pugui anar tant al microones com al forn. Posar-los primer al microones amb la resta de la mantega, tapats fins que estiguin cuits. A continuació omplir-los amb la barreja anterior, escampar el formatge ratllat per sobre i gratinar-los fins que tinguin un bonic color daurat.
Servir-los calents.
Es poden menjar d'entrant o també de guarnició acompanyant una botifarra a la barbacoa o un tall de carn a la planxa.
Bon profit!

Marta


diumenge, 13 d’octubre del 2013

Pastissets de pasta de full, móres i mascarpone

Fa uns dies vam anar a casa la Neus i vam collir moltes móres. Estaven al punt, dolces, madures i boníssimes. Quan vaig arribar a casa les vaig congelar. I ahir, que vam anar d'excursió, en vam collir unes quantes més. Així és que avui he buscat alguna recepta que en portés i he fet aquests pastissets inspirats en la recepta d'aquest blog directoalpaladar



Ingredients (per a 8 pastissets):
un paquet de pasta de full
200 gr de móres
30 ml d'aigua
un raig de suc de llimona
40 gr de sucre blanc
formatge mascarpone
sucre moreno
una clara d'ou

Preparació:
Primer de tot rentar les móres i posar-les en un pot amb l'aigua, el suc de llimona i el sucre blanc. Fer-ho bullir 10 minuts a foc fluix, fins que s'hagi fet un almívar, però conservant les móres enteres i tovetes. Treure del foc i deixar-ho refredar una mica.
Engegar el forn a 220º, amb escalfor a dalt i a baix.
Estirar la pasta de full i dividir-la en 8 quadrats iguals, amb un ganivet ben afilat. Si li volem donar la forma de molinet, tallar fins a la meitat cada punta del quadrat, sense acabar d'arribar al mig.
Al mig de cada quadrat posar una bona cullerada de mascarpone i a sobre una cullerada de les móres amb l'almívar.
Després muntar el molinet: portar cap al mig del quadrat quatre puntes alternes de cada porció de pasta de full. Segellar amb una mica de clara d'ou perquè s'aguantin i acabar de pintar amb un pinzell tota la superfície del pastisset. Espolsar una mica de sucre moreno per sobre.
Posar al forn uns 10 minuts, fins que veiem que la pasta de full ha pujat una mica i ha quedat dauradeta.

És bo menjar-ho de seguida, ben cruixent i quan encara és tebi.
Bon profit!

Marta





divendres, 4 d’octubre del 2013

Gelat de torró de xixona

Aquest gelat ja serà l'últim de la temporada. Encara que segueix fent calor, ja estem a la tardor i ara el que es comencen a veure són mandarines, magranes, moniatos, carbasses,... Però aquest va ser un dels últims gelats que vaig fer i va quedar molt bo. Per tant, el penjo encara que no el proveu de fer  fins l'estiu que ve.


Ingredients:
300 gr de torró de xixona (jo el tenia al congelador del Nadal passat)
200 gr de nata per muntar
100 ml de llet
5 cullerades de llet condensada
2 cullerades de sucre invertit

Preparació:
Primer aixafar el torró amb una forquilla i barrejar-lo amb la llet, la llet condensada i el sucre invertit. Reservar.
A continuació, muntar la nata ben forta.
Tot seguit, barrejar la nata muntada amb el torró procurant que la nata no s'abaixi.
Posar aquesta barreja a la nevera més o menys unes tres hores. Quan estigui ben freda, posar-la a la geladora durant uns 30 o 40 minuts fins que agafi textura de gelat. Finalment, traspassar el gelat a un taper i posar-lo al congelador unes quantes hores abans de menjar-lo.
Bon profit!

Marta