diumenge, 23 de febrer del 2014

Carxofes amb cloïsses

Temps de carxofes. I que boniques que són, com poms de flors, plenes, fresques,...


Ingredients (per a 2 persones):
4 o 5 carxofes
200 gr de cloïsses
2 grans d'all
300 ml de fumet
4 cullerades de vi blanc
1 cullerada rasa de farina
oli d'oliva verge
julivert

Preparació:
Pelar les carxofes, tallar-les en quatre talls i posar-les a bullir fins que estiguin cuites. Escorre-les i reservar. En una cassola, amb 3 o 4 cullerades d'oli, posar-hi els alls filetejats fins que agafin una mica de color, afegir-hi la farina, remenar bé i posar-hi el vi, que ens ajudarà a desfer bé la farina. Deixar reduir una mica i abocar-hi el fumet amb una mica de julivert tallat ben petit. A continuació posar-hi les cloïsses i deixar que s'obrin. Un cop obertes, treure-les i reservar-les en un plat. Posar les carxofes a la cassola i deixar-les coure amb la salsa uns 5 minuts amb la cassola tapada. Provar de sal i posar-hi una mica de pebre.Tornar-hi a posar les cloïsses, una mica més de julivert i un raig d'oli per sobre. Un minut tot junt i parar el foc.


Quina bona pinta, no? Si us agraden les carxofes, aprofiteu ara que n'és el temps. Estan bé de preu i diuen els entesos que són molt saludables.
Bon profit!

Marta


dissabte, 22 de febrer del 2014

Torrada amb formatge brie i pernil

Últimament anem a comprar el pa a una fleca que el fan molt bo. A vegades fan "invents". És a dir, proven nous tipus de pa i ens en regalen una o dues llesques perquè el provem. Aquest dia ens van deixar provar un pa sense llevat i fet amb aigua de mar. Tota una exquisidesa pel sopar que vaig preparar. Es pot fer tranquil·lament amb pa de pagès si no se'n té cap més.


Ingredients:
una llesca de pa per persona (una mica gruixuda)
formatge brie
un bon pernil o espatlla ibèrica

Preparació:
Agafar la barbacoa elèctrica i torrar el pa per una cara. A nosaltres ens agrada que el pa sigui una mica gruixut perquè queda cruixent per fora i la molla tova per dins. Treure la llesca de la barbacoa i per la part torrada posar-hi làmines fines del formatge i el pernil a sobre. Tornar a posar la llesca a la barbacoa i deixar uns moments que es torri de sota.
Treure-la, posar-la al plat i menjar-la calenta.


Ja veieu que no té cap complicació. Només cal que el pa, el formatge i el pernil siguin bons. I aquest dia, amb aquest pa tan especial, va ser riquíssima! Per això m'he decidit a penjar-la.
Bon profit

Marta

diumenge, 16 de febrer del 2014

Coca de coco

El coco m'agrada molt, de qualsevol manera. Fresc, com el que menjava a les fires, quan era petita. M'agraden les galetes de coco, els pastissets de coco que comprem a l'Auchan, el iogurt de coco, el gelat de coco,... Avui he provat aquesta coca. És lleugera, esponjosa i no gaire dolça. Deliciosa!



Ingredients:
140 gr de farina
3 ous
1 iogurt de coco
75 gr de sucre
100 gr d'oli de girasol
1 sobre de llevat Royal
un pessic de sal
50 gr de coco ratllat i una mica més per escampar per sobre

Preparació:
Escalfar el forn a 180º.
En un bol posar els ingredients secs: la farina, el llevat, la sal, el sucre i el coco. Barrejar bé.
En un altre bol deixatar els ous, barrejar-hi l'oli i el iogurt. Remenar bé. Incorporar-hi la barreja dels ingredients secs de mica en mica, fins que tot quedi una pasta homogènia.
Abocar a un motlle i enfornar uns 25 o 30 minuts, o fins que punxant-la amb l'agulla, aquesta surti neta.


Escampar una mica de coco ratllat per sobre.


Pot servir de postres, acompanyant el cafè. O per esmorzar o berenar amb una bona tassa de llet amb colacao.
Bon profit!

Marta


diumenge, 9 de febrer del 2014

Cassoleta de rap amb patates

És un plat lleuger, fàcil de fer i, al menys a casa, sempre té molt bona acceptació.


Ingredients:
una cueta de rap per persona, sense espina i a filets
dues patates per persona de mida mitjana
oli d'oliva suau per fregir les patates
all i julivert
sal i pebre
oli d'oliva verge

Preparació:
Pelar les patates i tallar-les a rodanxes primetes. Fregir-les en oli abundant, sense deixar que s'acabin de fer del tot. Treure-les de la paella i anar-les col·locant en una cassoleta apta pel forn. Posar un pols de sal per sobre de les patates i posar-hi el rap, amb sal, pebre, all i julivert trinxat i un raig d'oli d'oliva verge.
Enfornar, amb el forn calent a 180º, amb escalfor a dalt i a baix, durant uns 15 minuts o fins que veieu el rap cuit.
Servir calent, sortint del forn.


Jo, avui, l'he fet en cassoletes individuals, però, si sou molts, també el podeu fer en una safata gran.
De patates, a vegades, n'hi poso més. Als de casa, els agraden quasi més les patates que el rap. Acostumen a quedar una mica cruixents, amb un gust de rap,.... Boníssimes!!!
Bon profit!

Marta

diumenge, 2 de febrer del 2014

Amanida d'espinacs i taronja

Quin color tan bonic li dóna la taronja a aquest plat d'espinacs tendres crus!


Ingredients (per  a 2 persones):
un grapat d'espinacs tendres i nets
una taronja
un tros de formatge de cabra
unes quantes nous
oli, sal
salsa balsàmica de vinagre de Módena
Preparació:
Pelar la taronja en viu, és a dir, traient-li la pela i tota la pell blanca.
Posar els espinacs al plat. Escampar per sobre el formatge de cabra a trossets i, a continuació, les nous ben repartides. Acabar col·locant la taronja pel voltant. Amanir amb una mica d'oli i sal i un raig de salsa balsàmica de vinagre de Módena.

Fàcil i bona, aquesta amanida és un adequat plat únic per sopar.
Bon profit!
Marta



Tatin de poma

Que bona que és la poma caramel·litzada!



De receptes de tatin, n'hi ha moltes. Jo mateixa l'he fet de diferents maneres. ´
Últimament, tal com la faig, em queda molt bona i  no hi estic gaire estona. Us ho explico.

Ingredients:
pomes golden 5 o 6, depèn de la mida
50 g de mantega
75 g de sucre
una làmina de pasta brisa
crema de llet

Preparació:
Encendre el forn de sota a 180º.
Treure el cor de les pomes, partir-les pel mig i pelar-les. Posar-les en una safata,  al microones uns 3 o 4 minuts a màxima potència perquè es coguin una mica.Si no hi caben totes, fer-ho en dues tandes.
Mentrestant, posar la mantega en un motlle que pugui anar al forn. Fondre la mantega al foc i, a continuació, posar-hi el sucre fins que el conjunt tingui un bonic color ros, torradet. Posar-hi les pomes a sobre, ara d'un costat, ara de l'altre, uns 10 o 15 minuts, fins que quedin impregnades del sucre caramel·litzat.
Tot seguit, posar-hi la pasta brisa per sobre, que quedi tot ben cobert. I enfornar amb el forn ben calent, uns 20 minuts aproximadament o fins que sigui rosseta de sobre. Si cal, es pot encendre el gratinador els últims minuts.

I ja està. Servir tèbia amb una mica de crema de llet per sobre.


Bon appétit!, com dirien els francesos.
Marta