dilluns, 6 de juliol del 2015

Patates amb pela amb pop de llauna


Una recepta típica i boníssima de la iaia són les patates amb pela amb pernil. I jo, que tinc molta tirada a provar receptes amb conserves de peix, m'he inventat aquesta: patates amb pela amb pop de llauna.

El primer dia les vaig fer d'aperitiu, amb culleretes, en una festa d'aniversari on havia de dur alguna cosa d'entrants. Van ser un èxit!

I ara ja les faig a casa com a primer plat.



Ingredients (per a unes 4 persones)

  • un parell de patates mitjanes per persona
  • 3 llaunes petites de pop en conserva ("Tacos al ajillo")
  • oli d'oliva
  • pebre vermell
  • all i julivert
  • sal


Elaboració

Es bullen les patates sense pelar en aigua i sal. Es deixen refredar, es pelen i es tallen a talls petits. En una paella amb oli d'oliva, es passen les patates tallades perquè s'enroseixin una mica. Cap al final, s'hi afegeix força all i julivert tallat ben petit. Quan estan, s'escorren i se salen.

Mentrestant, en un bol, tallarem el pop ben petit i hi afegirem l'oli de les llaunes.

Finalment, agafarem les patates i les barrejarem amb el pop tallat. Hi tirarem una mica de pebre vermell per sobre. I ja estan llestes per menjar.

Nosaltres les mengem tèbies o fredes, potser perquè només les hem provat a l'estiu.

Com veieu, és una recepta fàcil, econòmica i, quan la proveu, veureu que és molt bona!


Dolors