diumenge, 14 d’abril del 2013

Maduixes amb coulis i mascarpone



Ara que és el temps de les maduixes per excel·lència us explico unes postres que vaig menjar una vegada en un restaurant francès, a Millau, quan vam anar a veure aquell pont tan espectacular que van fer. Aquelles maduixes, les vaig trobar exquisides, i les vaig anar provant de fer fins que, més o menys, ho vaig aconseguir.

Primer s’ha de fer el coulis de maduixa

El coulis és una salsa que es fa triturant un almívar fet amb fruites. En aquest cas, està fet amb maduixes, però també queda molt bé amb altres fruites vermelles com la cirera o els gerds. El coulis de maduixa combina molt bé amb flams o pastissos de formatge, amb mató, gelats de vainilla, coulant de xocolata,… o amb un simple iogurt natural.

Ingredients (coulis de maduixa)
250g de maduixes
75g de sucre
100ml d’aigua
unes gotes de suc de llimona

Preparació (coulis de maduixa)
Netejar bé les maduixes i tallar-les a trossos petits .Posar l’aigua i el sucre en un cassó. Agregar les maduixes i coure 5 minuts, que és quan les maduixes comencen a desfer-se. Triturar amb el minipimer i passar-ho per un colador. Posar-les a la nevera. Tapat hermèticament en un pot, dura uns quants dies.

A continuació us explico la recepta completa.

Ingredients (per a 6 bols)
250 g de maduixes
un rovell d’ou
un paquet de mascarpone de 250 g
un tetrabrik de nata per muntar de 200 ml
50 gr de sucre
unes gotes de vinagre i una culleradeta de sucre
coulis de maduixa

Preparació
Primer de tot posar les maduixes netes i tallades a làmines primes a macerar amb unes gotes de vinagre i una culleradeta de sucre.
Agafar el rovell d’ou amb 25 g de sucre i coure’l uns minuts al bany maria. Barrejar-lo amb el mascarpone.
A part, muntar la nata amb els 25 g de sucre restant. Afegir-la a la barreja anterior amb molta cura perquè no s’abaixi la nata.
Ara ja es pot muntar el plat. Agafar els bols i posar primer dues cullerades de coulis, a sobre dues cullerades ben plenes de la crema de mascarpone, i a sobre unes quantes maduixes laminades amb una mica del suc que han deixat anar.
I ja es poden servir.

Aquestes postres van molt bé perquè es poden tenir mig preparades el dia abans. És a dir, tenir el coulis i la crema de mascarpone i nata fet a la nevera i, a l’últim moment, muntar el bol posant les maduixes per sobre, que s’hauran posat a macerar una estona abans.

Si us agraden les maduixes, feu-ho, us encantarà!

Marta

2 comentaris: