diumenge, 24 de març del 2013

Llom de lluç amb pèsols i cava


Aquesta és una manera de menjar el peix sense ser massa condimentat, però que tampoc sembli el típic peix a la planxa o bullit per malalts.
Jo l’he fet amb lloms de lluç, però també es pot fer amb rodelles en lloc de lloms,  o amb un altre peix com ara el rap.






Ingredients
4 lloms de lluç
200 cc de brou de peix
un grapat de pèsols (poden ser congelats)
2 cebes tendres
1 copa de cava
1 dl de nata

Preparació
Posar les cebes tallades a rodelles fines en una cassola amb una mica d’oli d’oliva. Saltar-les a foc suau, sense deixar que agafin color. Afegir-hi el cava i deixar-lo reduir. A continuació, posar-hi el brou, donar uns tombs, i afegir els pèsols. Deixar-ho coure fins que els pèsols estiguin cuits. Llavors, afegir-hi la nata, sal i pebre i fer-ho coure tot junt uns dos o tres minuts. Parar el foc i reservar.
A continuació, en una paella amb unes gotes d’oli, posar a coure a foc suau els lloms de lluç. Primer, per la part de la pell; després, donar-los la volta i coure’ls per l’altra banda. Quan siguin cuits, posar-los a la cassola on hi ha la salsa i deixar fer el xup-xup tot junt. Parar el foc i servir.

Bon profit!
Marta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada