diumenge, 13 de gener del 2013

Pastís de poma al microones


Aquest pastís de poma és molt bo i molt "resulton", tenint en compte que es fa al microones de forma molt ràpida.

Ingredients
2 pomes golden
3 ous
5 cullerades rases de maizena
50 gr de mantega
1/4 de litre de llet (jo li he posat desnatada)
125 gr de sucre
1 sobre de llevat royal
caramel líquid pel motlle
3 cullerades de mermelada de poma o d'albercoc per pintar el pastís

Preparació

Agafar  un motlle rodó de silicona (que us càpiga al microones), no gaire alt, i posar-hi caramel lìquid per la base i per les parets.
Pelar les pomes i tallar-les a làmines molt fines. Reservar.
Agafar un bol gros, posar-hi la mantega i desfer-la un moment al microones perquè quedi líquida. Aquí mateix posar-hi els ous, la maizena, la llet, el sucre i el royal. Batre-ho tot amb el minipimer fins que quedi tot ben barrejat. La barreja queda força líquida. A continuació posar-ho en el motlle i col·locar-hi la poma per sobre, que quedi ben presentada.
Posar-ho al microones i coure-ho a 800 W (màxima potència) durant 5 minuts. Deixar-ho reposar 5 minuts a dins del microones i a continuació coure-ho 5 minuts més a la mateixa potència.
Després punxar-lo amb una agulla per veure si està cuit. Si no ho està, deixar-lo coure 1 o 2 minuts més, depèn del microones.
Mentrestant, agafar la mermelada i escalfar-la una mica perquè quan traiem el pastís del microones l'hem de vernissar per sobre i posar-lo uns minuts al gratinador del forn perquè agafi una mica de color i quedi torradet.
Deixar-lo refredar. Es pot acompanyar d'una mica de crema de llet tèbia.

Aquest pastís de poma soluciona unes postres de forma ràpida. També serveix per menjar alguna cosa "bona" per berenar diferent dels altres dies.

Marta

1 comentari:

  1. Una pregunta, si enlloc de caramel, poso mantega al motlle també surt bé?
    I si el motlle té un forat al mig surt igual?
    Gràcies

    ResponElimina