diumenge, 20 de gener del 2013

Risotto de xampinyons



Un plat d'arròs sempre és bo i es pot fer de tantes maneres,... Avui he fet aquest risotto amb uns xampinyons que tenia a la nevera. I la veritat és que per ser uns ingredients senzills ha quedat molt bo. Ah, això sí! El formatge que sigui parmesà del bo, Parmigiano Reggiano.

Ingredients per a 4 persones
10 o 12 xampinyons petitons
70 o 75 gr d’arròs per persona
1 l d’aigua mineral
6 cullerades grans de salsa de soja
100 ml de vi blanc sec
40 gr de mantega
60 gr de nata líquida
80 gr de formatge parmesà ratllat
1 ceba
Sal, pebre, un raig d’oli

Preparació
Posar a escalfar l’aigua amb la salsa de soja.
En una paella posar el raig d’oli  amb la ceba tallada petita. Deixar que se sofregeixi una mica. Afegir-hi els xampinyons també tallats petits i la mantega. Sofregir-ho tot junt durant 5 minuts, afegir-hi el vi blanc i reduir.
Tot seguit, posar-hi l’arròs i donar-li unes voltes fins que comenci a estar transparent. Després, anar-hi abocant el brou calent fet amb l’aigua i la soja, en vàries vegades. Anar-ho remenant durant uns 15 minuts. Rectificar de sal, afegir-hi el pebre, el parmesà ratllat, la nata, tot ben barrejat i cuinar-ho uns 3 minuts més sense deixar de remenar.
Tenir uns xampinyons laminats i uns talls de parmesà per adornar quan emplatem. També s’hi poden posar unes fulles de rúcula. Amanir-ho amb oli i sal.
I a menjar de seguida, que és bo calent i recent fet.

Marta

1 comentari: