dissabte, 9 de febrer del 2013

Pastís de xocolata i ametlles

 
  
M’agraden molt els pastissos de xocolata, però n’hi ha que embafen i que atipen molt. Aquest és un pastís lleuger, amb un intens gust de xocolata, no massa dolç i amb una textura semblant a la Tarta de Santiago ja que un dels ingredients és l’ametlla mòlta.
Ingredients
4 ous
100 gr de sucre
150 gr de mantega a temperatura ambient
200 gr de xocolata negre per fondre
2 cullerades de farina
100 gr d’ametlla mòlta
Sucre fi per adornar
Preparació
Separar les clares dels rovells.
Batre els rovells amb el sucre fins que siguin escumosos.
Desfer la xocolata al microones, vigilant que no es cremi. Barrejar-hi la mantega, fins que quedi ben incorporada. Afegir-hi la farina tamisada, les ametlles mòltes i els rovells amb el sucre. Remenar-ho tot junt fins que quedi una massa uniforme, sense grumolls.
Montar les clares a punt de neu. I, finalment, barrejar-les amb la massa anterior , amb molta cura, vigilant que no s’abaixin.
Posar-ho en un motlle rodó metàl·lic, de cèrcol desmuntable, amb un paper al cul untat amb mantega.
Coure-ho al forn, precalentat a 220 graus. No posar-lo a la reixeta de baix de tot perquè es podria cremar de sota; col·locar-lo al mig del forn.  Passats 20-25 minuts, mirar si està cuit puntxant-lo amb una agulla. Aquesta ha de sortir una mica humida, no cal que el pastís quedi molt sec ni molt cuit. Si ja està, treure’l del forn i deixar-lo refredar.  Desmotllarlo quan sigui fred i adornar-lo amb sucre fi per sobre.
 
  
S i us animeu a fer-lo, segur que el repetireu.
Bon profit!
Marta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada