diumenge, 17 de març del 2013

Pastís de pastanaga (Carrot cake)



Fer aquest pastís de pastanaga o carrot cake va ser idea de la Carla. Ja feia temps que hi insistia i un dissabte gris, fred i plujós el vam fer. Serveix per fer un bon berenar acompanyat d’un te, com si ens l’estiguéssim prenent en un cafè d’Edimburgh. N’hi ha moltes receptes. Aquesta és la nostra, treta una mica d’aquí, una mica d’allà.

Ingredients

Per la base:
200 gr de sucre moreno integral
250 gr de farina integral
una culleradeta de llevat en pols
dues culleradetes de canyella
dues culleradetes d’essència de vainilla
una culleradeta de sal
240 ml d’oli d’oliva verge suau
4 ous
4 pastanagues ratllades força grosses

Per la cobertura o frosting:
una tarrina de formatge tipus Philadelphia de 200 gr
100 gr de sucre fi
50 gr de mantega
Un tetrabrik petit de nata per montar de 200 cc

Preparació

Posar en un bol gros tots els ingredients sòlids i barrejar-los bé amb una cullera: el sucre, la farina, el llevat, la canyella i la sal. Després, afegir l’oli i continuar barrejant. Afegir els ous batuts i l’essència de vainilla. Finalment tirar-hi la pastanaga ratllada i aconseguir una massa homogènia.
Posar la barreja en un motlle rodó, en el centre del forn a 170 graus amb escalfor només de sota durant uns 30 minuts o fins que punxant-la amb una agulla aquesta surti neta. Gratinar-la 5 minuts perquè quedi una mica daurada per sobre.
Treure-la del forn i deixar-la refredar.
Mentrestant preparar la cobertura: posar la mantega i el formatge a temperatura ambient en un bol i batre-ho amb unes varetes fins que quedi una mica montat. Afegir-hi el sucre fins a tenir una barreja uniforme, sense grumolls. Després, posar-hi la nata, que haurem montat prèviament, amb moviments suaus.
Un cop el pastís està fred, cobrir-lo amb el frosting o cobertura amb una cullera i una espàtula. Posar-lo una estona a la nevera perquè la cobertura s’agafi bé.

És un pastís deliciós , però, això sí, amb una ració n’hi ha prou. La massa queda compacte i consistent, i la cobertura és tan bona…! 

Carla i Marta 




1 comentari:

  1. Hola Carla i Marta,

    He vist que teniu moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-vos la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, podeu afegir el vostre.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Voleu formar part de la nostra família?

    Quedem a la vostra disposició!
    Bernat
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina