Fer aquest pastís de pastanaga o carrot cake va
ser idea de la Carla. Ja feia temps que hi insistia i un dissabte gris, fred i
plujós el vam fer. Serveix per fer un bon berenar acompanyat d’un te, com si
ens l’estiguéssim prenent en un cafè d’Edimburgh. N’hi ha moltes receptes.
Aquesta és la nostra, treta una mica d’aquí, una mica d’allà.
Ingredients
Per la base:
200 gr de sucre
moreno integral
250 gr de farina
integral
una culleradeta de
llevat en pols
dues culleradetes de
canyella
dues culleradetes d’essència
de vainilla
una culleradeta de
sal
240 ml d’oli d’oliva
verge suau
4 ous
4 pastanagues
ratllades força grosses
Per la cobertura o frosting:
una tarrina de
formatge tipus Philadelphia de 200 gr
100 gr de sucre fi
50 gr de mantega
Un tetrabrik petit
de nata per montar de 200 cc
Preparació
Posar en un bol gros
tots els ingredients sòlids i barrejar-los bé amb una cullera: el sucre, la
farina, el llevat, la canyella i la sal. Després, afegir l’oli i continuar
barrejant. Afegir els ous batuts i l’essència de vainilla. Finalment tirar-hi la
pastanaga ratllada i aconseguir una massa homogènia.
Posar la barreja en
un motlle rodó, en el centre del forn a 170 graus amb escalfor només de sota
durant uns 30 minuts o fins que punxant-la amb una agulla aquesta surti neta.
Gratinar-la 5 minuts perquè quedi una mica daurada per sobre.
Treure-la del forn i
deixar-la refredar.
Mentrestant preparar
la cobertura: posar la mantega i el formatge a temperatura ambient en un bol i
batre-ho amb unes varetes fins que quedi una mica montat. Afegir-hi el sucre fins
a tenir una barreja uniforme, sense grumolls. Després, posar-hi la nata, que
haurem montat prèviament, amb moviments suaus.
Un cop el pastís
està fred, cobrir-lo amb el frosting o
cobertura amb una cullera i una espàtula. Posar-lo una estona a la nevera
perquè la cobertura s’agafi bé.
És un pastís
deliciós , però, això sí, amb una ració n’hi ha prou. La massa queda compacte i
consistent, i la cobertura és tan bona…!
Carla i Marta
Hola Carla i Marta,
ResponEliminaHe vist que teniu moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-vos la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, podeu afegir el vostre.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Voleu formar part de la nostra família?
Quedem a la vostra disposició!
Bernat
Lestevesreceptes.cat