diumenge, 23 d’agost del 2015

Melmelada de móres

Hem estat uns dies per la zona del Prepirineu de Lleida, concretament pel Montsec. Molt bonic! I quants esbarzers, en aquesta època estan ben carregats de móres precioses, negres i grosses. No me'n vaig poder estar, en vaig portar una carmanyola ben plena i n'he fet melmelada amb xarop d'atzavara en lloc de sucre, perquè en puguin menjar els diabètics.


Ingredients:
300 ml d'aigua
1 beina de vainilla
3 gr d'agar-agar en pols (gelatina vegetal derivada d'algues)
600 gr de móres
el suc de mitja llimona
3 cullerades de xarop d'atzavara (o sirope de agave)

Preparació:
Jo l'he fet amb la Thermomix, però també es pot fer sense, en una olla remenant fins que espesseeixi. Posar l'aigua, la vainilla i la gelatina en el pot de la Thermomix. Programar 4 minuts, varoma, velocitat 1. Aquesta gelatina es pot trobar en botigues de productes naturals.
Afegir el suc de llimona i les móres i programar 20 minuts, varoma, velocitat 1. En acabar el temps, triturar-la uns segons a velocitat 3-5-7. Afegir el xarop d'atzavara i remenar també uns segons a velocitat 2. I ja es pot envasar.
Jo ho vaig fer en pots esterilitzats (bullir pots i tapes durant 25' i deixar-los eixugar cap per avall sobre un drap net). Omplir els pots fins a dalt de tot, tancar la tapa ben fort i posar-los al bany maria durant 25'. Apagar el foc i deixar-los refredar dins la mateixa aigua.


Quan els pots són freds, eixugar-los, posar la data i guardar-los fins que ens vulguem menjar la melmelada.
Ha quedat amb una bona textura i no gaire dolça. Ben bé com si haguéssim aixafat les móres amb una forquilla,...



Bon profit!
Marta




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada