diumenge, 16 d’agost del 2015

Sardines en suc

A l'estiu són tan bones unes sardines a la brasa! Però les sardines admeten altres cuinats també molt bons. Avui les he fet amb una mica de suquet, molt senzilles de fer i molt gustoses. En lloc de sardines, el mateix plat es pot fer amb anxoves.



Ingredients:
sardines o anxoves a filets, sense cap (també es poden treure les cues)
tomata ratllada
brou de peix
all i julivert
vi blanc
farina
oli, sal i pebre

Preparació:
Posar un bon raig d'oli d'oliva verge a la cassola i sofregir-hi l'all i julivert tallat petit. A continuació, posar-hi una bona tomata ratllada i deixar que s'hi sofregeixi amb un pols de sucre. Tot seguit, tirar-hi un raig de vi blanc i quan s'hagi evaporat l'alcohol, fer un ros de farina, és a dir, afegir-hi una cullerada de farina i remenar bé. Després abocar-hi un parell de cullerots de brou de peix i fer un xup-xup tot plegat uns 5 minuts.
A continuació, posar-hi les sardines amb una mica de sal i pebre i coure-les no més de 5 minuts. Tapar la cassola i deixar reposar perquè s'impregnin les sardines del sofregit.



Aquestes sardines estan molt bones acompanyades de coca de pa torrada i sucada amb tomata.
Ah, i una copa d'un bon vi blanc ben fresquet!
Bon profit!

Marta



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada