Aquest estiu ens ha portat molt bones tomates. L'altre dia la Neus, la meva filla, me'n va portar una bona collita de cherry del seu hort. A part de posar-ne algunes a les amanides, les vaig fer servir per fer aquesta quiche.
Ingredients:
1 làmina de pasta brisa
300 gr de tomates cherry
2 cullerades de salsa pesto
2 ous
150 ml de nata de cuina
150 ml de llet (jo la vaig posar desnatada)
un grapat d'olives negres amb pinyol o sense
100 gr de formatge ratllat (jo hi vaig posar Gruyere)
unes quantes fulles d'alfàbrega fresca
oli, sal i pebre
Preparació:
Escalfar el forn a 140º. Rentar les tomates i partir-les per la meitat. Posar-les en una safata amb un pols de sal, un raig d'oli d'oliva i algunes fulles d'alfàbrega tallades petites per sobre. Enfornar uns 40 o 45 minuts, fins que veiem que estan cuites. Retirar i reservar.
Apujar el forn a 180º.
A continuació col·locar la pasta brisa en un motlle i punxar-la amb una forquilla. Enfornar-la uns 15 minuts. Retirar i deixar refredar una mica.
En un bol, batre els ous, la nata i la llet amb un pessic de sal i de pebre.
Escampar les dues cullerades de salsa pesto per sobre de la pasta brisa, afegir-hi la barreja dels ous, les tomates cherry i les olives negres. Escampar el formatge ratllat per sobre i les fulles d'alfàbrega que quedaven també tallades petites.
Enfornar uns 30 minuts o fins que veiem que la quiche ha quallat.
Es pot menjar calenta o tèbia i, si pot ser, acabada de fer. Si s'espera gaire estona, les tomates poden reblanir la pasta. És bona ben cruixent.
Bon profit!
Marta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada