diumenge, 17 de novembre del 2019

Patates a la cassola

Aquesta recepta era un clàssic quan érem petites. La faig i l'he fet sempre tal com me la va ensenyar la iaia Lolita.

Ingredients (per a 6-8 persones aproximadament)

1/4 kg de carn de porc tallada a daus
1/4 kg de carn de vedella tallada a daus
6 patates grosses
1 ceba grossa
1 tomata
bolets variats (en conserva o de temporada, els que tingueu)
farina
aigua
oli d'oliva, sal, pebre
all i julivert
2 fulles de llorer

Elaboració

Primer de tot enfarinarem i posarem sal i pebre a la carn i l'enrossirem a la cassola on haurem tirat un raig generós d'oli d'oliva. Quan sigui una mica rossa la retirarem i la reservarem.

A la mateixa cassola, afegirem una mica d'oli d'oliva i farem un sofregit amb la ceba, l'all i la tomata ratllada. Quan estigui amb textura de melmelada, hi afegirem els bolets nets i tallats, i all i julivert. Remenarem i deixarem que es facin durant uns 10-15 minuts.

Mentrestant, pelarem les patates, les rentarem i les tallarem a daus. Passats els 10-15 minuts, les tirarem a la cassola amb el sofregit i els bolets, remenarem lleugerament (amb compte de no trencar els bolets) perquè es barregin tots els gustos i afegirem aigua que ho cobreixi tot. Hi tirarem sal i pebre i les fulles de llorer, taparem la cassola i deixarem que cogui a foc mitjà fins que la patata estigui tova. Cap al final de la cocció, tastarem per si hem de rectificar de sal i pebre.

És un plat que tant es pot menjar el mateix dia o fer-lo d'un dia per l'altre.

El suc ha de quedar un pèl espès: la farina de la carn enfarinada ho aconsegueix, però si volem el guisat més espès posarem un pols de farina al sofregit.

Opcionalment, per aconseguir més sabor, podem posar una pastilla de caldo a l'aigua o bé substituir l'aigua per brou de pollastre o de carn.

És un plat perfecte per menjar-lo de plat únic.

Dolors.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada