diumenge, 17 de novembre del 2019

Ous farcits

Aquesta recepta era un clàssic de la iaia Lolita en alguns dies de festa. És un plat ideal per aprofitar carn que tinguem a la nevera (de rostit, algun bistec, uns tallets de llom). També es pot fer amb carn picada si no tenim sobres.

Ingredients (per a 6 persones)

12 ous grossos
300 gr de carn picada barrejada de porc i vedella (o restes de carn que ens hagin sobrat d'altres plats)
salsa beixamel
formatge ratllat
ceba
tomata
oli d'oliva, sal, pebre

Elaboració

Primer de tot, farem bullir els ous 10 minuts. Els refredarem, els pelarem, els partirem per la meitat pel llarg i separarem les clares dels rovells. Les clares les posarem en una plata per anar al forn i els rovells en un bol on afegirem sal i els aixafarem amb una forquilla.

Farem un sofregit amb la ceba i la tomata i afegirem la carn picada (o les restes de carn que tinguem ben picades). Hi tirarem sal i pebre. Un cop fet el sofregit amb la carn, el tirarem al bol dels rovells d'ous i ho barrejarem ben barrejat. Ha de quedar una pasta compacta i per aconseguir-ho podem barrejar-hi també una mica de beixamel. Rectificarem, si cal, de sal i pebre.

Un cop feta la pasta farcirem les clares bullides dels ous, cobrirem amb beixamel i formatge ratllat i les gratinarem al forn. Servir calent.

Aquesta recepta és la clàssica amb carn, però també n'he fet de peix i marisc i queda molt bona. Un altre dia n'explicaré la recepta.

És una recepta fàcil, senzilla i econòmica que et fa quedar molt bé un dia de festa o sorprendre els de casa un dia de cada dia. I tant es pot fer de primer, de segon o de plat únic amb algun acompanyament com una amanida, carbassó arrebossat o albergínies a la planxa, per exemple.

Dolors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada