divendres, 1 de novembre del 2019

Fricandó de vedella





El fricandó és un plat que la iaia Lolita feia de tant en tant i li quedava molt bo. No tinc la seva recepta, però he fet aquesta versió que també surt molt bona. L'única cosa que hi trobo és que el de la iaia recordo que tenia més gust de tomata.



Ingredients (per a 10 persones aproximadament)

1 kg i mig de vedella (tapa, llata...)
1 ceba grossa
1 porro
1 pastanaga
2 tomates grosses i madures
2 pots de moixernons deshidratats
2 pots de bolets variats
1 raig de vi ranci
farina, oli d'oliva, sal, pebre, all, julivert

Per a la picada (opcional): 1 torradeta, pinyons, ametlles, all i julivert


Elaboració

Agafem els moixernons i els posem en un bol amb aigua perquè s'hidratin.

Ens haurem fet tallar la vedella a talls prims. La salem i enfarinem i la fregim lleugerament en una cassola amb oli d'oliva. La retirem i la reservem.

A la mateixa cassola, sofregim la ceba, la pastanaga i el porro tallats ben petits. Quan es comencin a daurar, afegim la tomata ratllada (jo hi poso sempre una mica de sucre per treure'n l'àcidesa) i el vi ranci. Ho deixem coure uns minuts, afegim la vedella, l'aigua dels moixernons i acabem de cobrir amb aigua.

A part, saltejarem tots els bolets (moixernons i bolets variats) en una paella amb oli, una mica de sal, all i julivert. Els afegim a la cassola i ho deixem coure tot junt uns 45 minuts a foc mitjà i remenant de tant en tant. Rectifiquem de sal i pebre, si cal.


Cap al final de la cocció, si volem, fem la picada i l'hi afegim. Jo, en el fricandó de la fotografia, no n'hi vaig posar i també va quedar molt bo.

Si el fem d'un dia per l'altre és molt més gustós.

Espero que us agradi.

Dolors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada