diumenge, 27 d’octubre del 2013

Crema de mascarpone i xocolata

Aquestes són unes postres d'aprofitament. Dels pastissets de pasta de full, mores i mascarpone, em va sobrar mitja terrina d'aquest formatge i avui l'he aprofitat per fer aquesta crema.


Ingredients:
125 gr de mascarpone
100 gr de xocolata per fondre
30 gr de mantega
50 ml de llet (jo li he posat descremada)
50 ml de nata líquida
25 gr de sucre fi
1 culleradeta de sucre amb vainilla
uns quants gerds

Preparació:
Fondre la xocolata al microones a baixa temperatura, vigilant que no es cremi. Posar-hi la mantega a trossets fins que quedi ben barrejada amb la xocolata. Mentrestant escalfar la nata i la llet juntes en un pot fins que bullin. Afegir aquesta barreja a la xocolata fosa.
A part, barrejar amb una forquilla el formatge mascarpone amb el sucre fi i el sucre amb vainilla.
I afegir també aquesta barreja a la xocolata fosa. Quan tot sigui una crema homogènia, posar-la en vasets petits i posar-los a la nevera una estona abans de servir.
Els vasets han de ser tipus xupito, perquè no atipin més del compte.
Servir acompanyats d'un parell de gerds.


Són ideals, per exemple, per acompanyar el cafè. És com si mengessis un bombó amb cullereta.
Boníssims!
Bon profit!

Marta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada