diumenge, 13 d’octubre del 2013

Pastissets de pasta de full, móres i mascarpone

Fa uns dies vam anar a casa la Neus i vam collir moltes móres. Estaven al punt, dolces, madures i boníssimes. Quan vaig arribar a casa les vaig congelar. I ahir, que vam anar d'excursió, en vam collir unes quantes més. Així és que avui he buscat alguna recepta que en portés i he fet aquests pastissets inspirats en la recepta d'aquest blog directoalpaladar



Ingredients (per a 8 pastissets):
un paquet de pasta de full
200 gr de móres
30 ml d'aigua
un raig de suc de llimona
40 gr de sucre blanc
formatge mascarpone
sucre moreno
una clara d'ou

Preparació:
Primer de tot rentar les móres i posar-les en un pot amb l'aigua, el suc de llimona i el sucre blanc. Fer-ho bullir 10 minuts a foc fluix, fins que s'hagi fet un almívar, però conservant les móres enteres i tovetes. Treure del foc i deixar-ho refredar una mica.
Engegar el forn a 220º, amb escalfor a dalt i a baix.
Estirar la pasta de full i dividir-la en 8 quadrats iguals, amb un ganivet ben afilat. Si li volem donar la forma de molinet, tallar fins a la meitat cada punta del quadrat, sense acabar d'arribar al mig.
Al mig de cada quadrat posar una bona cullerada de mascarpone i a sobre una cullerada de les móres amb l'almívar.
Després muntar el molinet: portar cap al mig del quadrat quatre puntes alternes de cada porció de pasta de full. Segellar amb una mica de clara d'ou perquè s'aguantin i acabar de pintar amb un pinzell tota la superfície del pastisset. Espolsar una mica de sucre moreno per sobre.
Posar al forn uns 10 minuts, fins que veiem que la pasta de full ha pujat una mica i ha quedat dauradeta.

És bo menjar-ho de seguida, ben cruixent i quan encara és tebi.
Bon profit!

Marta





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada