diumenge, 27 de juliol del 2014

Arròs negre mar i muntanya

Un dia vaig veure en un programa de cuina, crec que a TV3, que feien un arròs a la cassola amb calamars a la tinta en llauna, i explicaven que era com es feia abans l'arròs a muntanya, quan hi volien posar calamar però no en tenien de fresc. Un dia vaig provar-lo a casa amb algunes variacions. I em surt molt bo! Us explico com el faig jo.






Ingredients (per a unes 4-5 persones)

2 llaunetes de calamars a la tinta
10 salsitxes
1 ceba
4-5 tasses d'arròs bomba
1 tetrabrick de caldo de pollastre
una mica de tomata ratllada
all i julivert
pebrot verd, bolets, carxofes trossejades (opcional)
oli d'oliva
sal i pebre

Preparació

Es posa una paella al foc amb una mica d'oli d'oliva i s'hi fregeixen les salsitxes tallades a trossets petits. Quan estan rosses, s'hi afegeix la ceba tallada ben petita i es fa daurar. A continuació, si n'hi volem posar, hi tirem el pebrot verd tallat petit, els bolets i les carxofes, i donem unes quantes voltes. Afegim una mica de tomata ratllada, l'all i el julivert. Finalment, hi tirem les dues llaunetes de calamars, amb tota la tinta (aquí vigileu, que esquitxa una mica!). Donem un parell de voltes i ja hi podem tirar l'arròs. El barregem bé amb el sofregit, afegim sal (no gaire, perquè el calamar ja és fort) i pebre. A continuació hi tirem el caldo calent i que es vagi fent uns 18-20 minuts. Provem i, si cal, rectifiquem de sal i pebre. Quan estigui cuit, el tapem 2 minuts amb el foc apagat i ja el podem servir!

És un plat econòmic, ràpid, fàcil i molt bo de gust. El podeu fer amb les variacions que vulgueu (només amb calamar i canviant el caldo de pollastre per caldo de peix, amb altres verdures, amb trossets de pollastre en lloc de salsitxes, etc. etc.).

Dolors


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada