dimecres, 23 d’octubre del 2019

Galtes de porc amb patates

És un plat a mig camí del rostit i del guisat, perquè comences rostint les galtes però acabes guisant-les.

Ingredients (per a 4 persones)

4 galtes de porc amb os
2 patates grosses
2 pastanagues
1 ceba
1 tomata
1 litre de brou de pollastre
1 raig de vi negre
1 raig de vi ranci
oli d'oliva, oli de girasol, sal, pebre negre


Elaboració

Pelem, rentem i tallem a daus les patates i les pastanagues. Les fregim totes juntes en una paella amb oli de girasol i, un cop fregides, les reservem.

Rentem i polim les galtes, hi posem sal i pebre i les fiquem a la cassola amb un bon raig d'oli d'oliva. Les rossegem de les dues bandes uns minuts i hi afegim la ceba i la tomata partides per la meitat. Al cap d'uns minuts afegim el vi ranci i el vi negre i deixem que s'evapori. A continuació aboquem a la cassola el brou de pollastre (jo faig servir un bric de Gallina Blanca) fins que cobreixi les galtes. Quan comença a bullir, abaixem el foc, mig tapem la cassola i deixem que cogui a foc baix entre 1 hora i 1 hora i mitja, remenant de tant en tant. Si veiem que es beu molt de suc, afegim més brou. Cap al final de la cocció, afegim les patates i les pastanagues fregides, remenem amb compte i deixem coure tot junt uns 5 minuts.

La carn queda molt tendra i saborosa i l'acompanyament de les patates i les pastanagues l'amoroseix i, a la vegada, dona contundència al plat.

Potser es podria acompanyar d'una picada, però jo no n'hi poso.

Dolors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada