dilluns, 7 d’octubre del 2019

Cols de Brussel·les amb pernil

És un plat senzill i molt gustós que pot servir per començar a acostumar a menjar verdura als més petits de casa (i, de vegades, també als grans).

Les cols de Brussel·les les podeu comprar fresques o congelades. Jo sóc molt partidària de la verdura congelada, que estalvia temps i feina. Però això va a gustos.

Ingredients (per a 4 persones)

1 kg de cols de Brussel·les (en aquest cas, les he fet congelades)
1 ceba
1 pastanaga
1 pebrot verd dels de fregir
100 gr de pernil salat a dauets
1/ 2 got de vi blanc
Oli d'oliva, sal, pebre


Elaboració

Es couen les cols d'acord amb les instruccions. Es reserven.

Mentrestant, rentem i pelem la ceba, la pastanaga i el pebrot verd i els fem a dauets. Els posem en una paella amb un raig d'oli d'oliva i els anem sofregint amb una mica de sal i pebre. Quan les verdures ja són toves, afegim el pernil i el got de vi blanc. Remenem i esperem uns minutets fins que redueixi. Tastem per veure si cal rectificar de sal, però penseu que hi hem posat pernil salat! Si les volem amb una mica de suc, s'hi pot afegir un cullerot de l'aigua de bullir les cols. A continuació aboquem les cols a la paella on hem fet el sofregit de verdures, remenem amb compte i, al cap de dos o tres minuts, apaguem el foc.

Servirem calent. Es pot fer servir tant de primer plat com d'acompanyament d'alguna carn. També pot servir per a un sopar lleuger que acabarem amb una petita taula de formatges, per exemple.

Bon profit!

Dolors.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada