dilluns, 9 de juliol del 2012

Ratafia casolana de la Iaia Lolita



Ja comença a ser tradició que a finals del mes de juny preparem la Ratafia casolana de la Iaia Lolita. Ens fa especial il·lusió penjar-la al blog, perquè és una mica patrimoni de tots! Per tant, aquí la teniu!

Ingredients per a 10 litres de ratafia
- 25 nous verdes (esclafades amb un martell)
- 3 claus
- 70 grams de pela de llimona
- 2,5 grams de nou moscada
- 17,5 grams de gingebre
- 8 grams de canyella
- 14 grams de maria lluïsa
- 8 grams de menta
- 18 grams de coriandre
- 11 grams d'anís estrellat
- 5 grams de cardamom
- 8 grams d'orenga
- 8 grams de tarongina
- 10 grams de grana de ginebre
- 10 litres d'aiguardent dolç

Elaboració
Per fer-la necessitem una garrafa de vidre de coll ample de 16 litres. Primer de tot hi posem la meitat de l'aiguardent dolç, aproximadament uns 5 litres. Seguidament hi anem posant totes les herbes. L'últim que hi posem és la resta d'aiguardent. Remenem ben remenat i tapem ben tapat. La deixem 40 dies a sol i serena.

Els passos que segueixen fins a poder-la degustar, en un proper post després dels 40 dies!

Carlus i Marta


1 comentari: