dijous, 5 de juliol del 2012

Salmó marinat a l'Anet


 

Bé! jo soc Garcia “consorte”, o sigui una de les variants, suposo. Us proposo, per aquests  capvespres estivals en que ve de gust fer un sopar informal, d’aquells de pica pica, en companyia de la família o dels amics, degustant una bona copa de cava ben fresc, aquest exquisit salmó marinat molt fàcil de fer.

Ingredients: 

·  1/2 salmó
·  1 kg. de sucre
·  1 kg. de sal
·  1 pot d'anet en pols
·  Oli d’oliva

Preparació:

A la peixateria haurem comprat 1/2 salmó sense espina. El posem en una safata amb la pell cap a vall, en un bol gran barregem la sal i el sucre i cobrim el salmó com si el volguéssim fer al forn (a la sal). A continuació el posem a la nevera a macerar entre 12 i 24 hores, depenent del grau de maceració que li vulguem donar. Passat aquest temps el rentem sota l’aixeta amb aigua freda. Amb unes pinces de farmàcia haurem de treure les espines del llom, de la part a tocar el cap. Un cop net d’espines el cobrim amb l’anet. El posem sobre una fusta de cuina amb la pell cap a vall, i a continuació procedirem a filetejar-lo amb un ganivet de tallar pernil ben esmolat, l’anem col·locant en una safata que prèviament li haurem tirat un raig d’oli de manera que en faci una petita pel·lícula. Anirem fent capes repetint el procés de l’oli entre capa i capa. Un cop filetejat l’acabem de cobrir d’oli i el deixem reposar a la nevera una estona i ja estarà a punt per gaudir de tan exquisida menja.  

Bon profit.
Fonso.

1 comentari: