diumenge, 8 de setembre del 2013

Carbassó amb bacallà

A vegades, quan quedem a Barcelona amb la Carla, la meva filla que viu allà, ens porta a dinar o a sopar a algun restaurant que ella ha provat. Un dia ens va portar a La llavor dels orígens, per cert molt bo i acollidor. Un dels Orígens, perquè es veu que n'hi ha quatre o cinc, d'Orígens, a Barcelona. Quan ens van portar la factura,  la targeta del local portava una recepta: Carbassó amb bacallà. Aquesta recepta ja l'he feta, amb alguna variació, unes quantes vegades. I ara, com que és temps de carbassons, us la penjo perquè la proveu. No costa gaire de fer i és molt bona.


Ingredients:
1 carbassó mitjà per persona
100 gr de bacallà esqueixat i dessalat per persona
1 o 2 cebes tendres
all i julivert trinxat
un raig nata de cuina
formatge ratllat tipus emmental
pebre negre
nou moscada mòlta

Preparació:
En una paella amb un raig d'oli d'oliva sofregir una mica la ceba tallada a rodanxes. Abans que agafi color, afegir-hi els carbassons també tallats a rodanxes fines. Fer-ho coure fins que el carbassó es comenci a estovar. Llavors, posar-hi l'all i julivert i donar unes voltes. Tot seguit, afegir-hi el bacallà esqueixat i dessalat ben escorregut i fer-ho coure tot junt un parell de minuts. Incorporar-hi la nata, el pebre i la nou moscada i fer que tot quedi ben barrejat i faci xup-xup un parell de minuts més.
Provar-ho de sal i, si cal,  posar-n'hi una mica, a gust del consumidor.
Tot seguit, posar la barreja en una safata gran o en safates individuals per anar al forn, posar-hi el formatge ratllat per sobre i gratinar-ho fins que el formatge es fongui i agafi un color daurat.


Amb una amanida a davant, és gairebé un plat únic, per dinar o per sopar.
Bon profit!

Marta






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada