dimecres, 4 de setembre del 2013

Melmelada de tomata

Ara les tomates són boníssimes! La setmana passada, en Josep, un amic que té un hort a Fornells, me'n va portar una caixa preciosa, de diferents tipus i mides. I així és que, amb aquell bé de Déu de tomates, em vaig decidir a fer-ne melmelada.


Ingredients:
500 gr de tomates pelades i sense llavors
125 gr de sucre moreno
125 gr de sucre blanc
el suc de mitja llimona

Preparació:
Primer cal treure la pell i les llavors a les tomates. Es pot fer escaldant-les un minut.
Després pesar les tomates que han quedat, perquè la proporció és: pel pes de tomata, la meitat de sucre. És a dir, que a mi em van quedar 650 gr de tomates pelades i sense llavors, i hi vaig posar 325 gr de sucre, repartit entre blanc i moreno.
Tot seguit, tallar les tomates amb un ganivet a trossets petits. No fer-ho ni amb un ratllador ni amb el minipimer perquè és bo trobar-hi la polpa.
A continuació posar la tomata i el sucre en una olla, si és alta millor perquè a vegades esquitxa i ens podem cremar. Deixar-ho una estona perquè el sucre es vagi barrejant amb la tomata. Després, tirar-hi el suc de llimona i posar-ho a foc mitjà durant uns 10 minuts. Passada aquesta estona, apujar el foc i fer-ho bullir fort uns 5 minuts. A continuació, deixar-ho acabar de coure a foc baix uns 20 minuts més, o fins que tingui la consistència adequada.
Deixar-la refredar i posar-la en pots esterilitzats. Si no s'ha de consumir de seguida, fer bullir els pots al bany maria uns 20 minuts per guardar-los més temps.


Aquesta melmelada és bona simplement a sobre d'una torradeta.


Però, si ho voleu complicar una miqueta més, hi podeu posar, a sobre de la melmelada, un tall de formatge de cabra.
I una mica més complicat encara: torradeta,  melmelada, parmesà ben fi, pernil també ben prim i un tall de figa,...Mmmmmmm, que bo!
I si no, amb el que se us acudeixi.

Marta






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada