dilluns, 6 de gener del 2014

Coca d'ametlla i taronja

Aquesta coca, per la textura fa pensar amb la Tarta de Santiago perquè porta ametlla, però la taronja li dóna un gust una mica més àcid i no tant dolç.


Ingredients:
2 taronges
3 ous
125 g de sucre
250 g de farina d'ametlla
1 sobre de llevat Royal
sucre fi

Preparació:
Rentar ben netes les taronges i posar-les a bullir amb la pell durant una hora o més fins que estiguin toves. Deixar-les refredar. Quan siguin fredes, sense pelar-les, triturar-les amb el minipimer fins que quedi una pasta homogènia. Reservar.
Escalfar el forn a 180º. Batre els ous amb el sucre fins que blanquegin una mica. Barrejar-hi el llevat i acabar de remenar. Seguidament afegir-hi la farina d'ametlla i, amb molta cura, remenar-ho bé, a poc a poc, fins que tots els ingredients quedin ben units.
Finalment, afegir la taronja triturada.
Posar la barreja en un motlle i enformar durant una hora, aproximadament, o fins que punxant-la amb un escuradents, aquest surti net.


Quan sigui fred, posar-hi sucre fi per sobre.
Bon profit!

Marta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada