dimecres, 1 de gener del 2014

Tiramisú amb crema de xixona

Avui us explico unes altres postres, aquestes fetes amb torró de xixona, molt típic d'aquestes dates, però que també es poden menjar en qualsevol època de l'any. Potser, fins i tot, d'aquí a uns dies, amb les restes de torró que ens hagin quedat.


Ingredients (per a unes 8 copes):
80 g de torró de xixona
un raig de nata per cuinar
un rovell d’ou
un paquet de mascarpone de 250 g
un tetrabrik de nata per muntar de 200 ml
50 gr de sucre
8 melindros
un cafè llarg (jo li he posat descafeïnat)
torró de xixona ratllat i neules de xocolata per decorar

Preparació:
Primer de tot agafar el torró de xixona, ratllar-lo ben fi i barrejar-lo amb la nata per cuinar per fer-ne una crema de xixona ben fina.
A continuació agafar el rovell d’ou amb 25 g de sucre i coure’l uns minuts al bany maria. Barrejar-lo primer amb el mascarpone i després amb la crema de xixona fins que quedi una barreja homogènia.
A part, muntar la nata amb els 25 g de sucre restant. Afegir-la a la barreja anterior amb molta cura perquè no s’abaixi la nata.
Ara ja es pot muntar el plat. Agafar una copa o un vaset i posar-hi a sota un melindro remullat amb el cafè. A sobre dues cullerades ben plenes de la crema de mascarpone, i, pel damunt, una mica de torró ratllat i una neula per acompanyar.
I ja està a punt per servir.


Això és cuina d'aprofitament. No llenceu, doncs, el torró que us sobri. Fins i tot, si n'esteu cansats, ja, de torró, el congeleu i ho feu més endavant.
Bon profit!

Marta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada