diumenge, 19 de gener del 2014

Galetes de xocolata

Aquestes galetes de xocolata també són molt bones. Queden molt cruixents i es poden guardar en una caixa hermètica uns quants dies.


Ingredients:
1 cullerada de mantega
165 g de xocolata negra
45 g de xocolata blanca
1 ou
80 g de sucre
1 cullerada ben plena de farina
un pols de cafè soluble
un pols de canyella
un pols de cardamom
1/4 d'una beina de vainilla

Preparació:
Fondre 120 g de xocolata negra amb la mantega al microones. Trossejar els 45 g restants de xocolata negra i la xocolata blanca amb un ganivet. Han de quedar trossos petits i irregulars.
Obrir la beina de vainilla per la meitat i treure'n les llavors amb un ganivet. Batre l'ou amb el sucre amb les varetes fins que dobli el volum. Afegir-hi les llavors de vainilla i la xocolata fosa amb una espàtula. Acabar de barrejar-hi la resta d'ingredients: la farina, el cafè, les espècies i els trossos de xocolata.
Embolicar la massa amb un paper film donant-li forma de tub. Posar-ho al congelador durant una hora. Després, treure el plàstic i tallar en discos de mig centímetre de gruix i posar-los en una safata del forn.
Enfornar les galetes a 180º uns 10 o 12 minuts. Treure-les del forn quan encara siguin una mica toves perquè desprès, quan es refredin, ja agafaran consistència.

Són molt bones amb una bona tassa de cafè amb llet.
Bon profit!

Marta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada