dissabte, 4 de gener del 2014

Risotto de carbassa

De receptes de carbassa, n'hi ha moltíssimes. En plats salats, en plats dolços. És molt versàtil i permet incloure-la en els plats de manera molt diversa. És una verdura molt sana, aporta molt poques calories i es recomana en dietes d'aprimament. L'únic inconvenient és que costa una mica de pelar!
El que presento avui és un risotto de carbassa, fàcil i molt bo. I a més, fet amb una carbassa de Can Pou de Fornells, on en Josep en conrea de precioses, com aquesta de la foto.


Ingredients per a 4 persones:

Per a la crema de carbassa:
1 ceba 
500 gr de carbassa
2 formatgets desnatats
mitja pastilla de brou de verdures 
un pessic d'orenga 
sal, pebre, oli d'oliva

Per a la resta del plat:
1 ceba
1 l de brou de verdures
70 o 75 gr d’arròs per persona
100 ml de vi blanc sec
40 gr de mantega
60 gr de nata líquida
80 gr de formatge parmesà ratllat
un pessic de canyella en pols
un pessic de nou moscada ratllada
Sal, pebre, oli d'oliva

Preparació:

Fer una crema de carbassa posant una ceba tallada en juliana en una olla i coure-la una mica amb un raig d'oli. Quan estigui una mica tova, afegir-hi la carbassa tallada a daus, donar un tomb i afegir mitja pastilla de brou de verdures, un pessic d'orenga i una mica de pebre i barrejar bé. Al cap d'un parell de minuts, afegir aigua que ho cobreixi tot i deixar-ho coure a mig foc durant una mitja hora aproximadament. Apartar del foc, afegir els dos formatgets i triturar fent una crema força espessa. Reservar.

En una paella posar la mantega amb la ceba tallada petita. Deixar que se sofregeixi una mica. Incorporar l'arròs i sofregir-ho tot junt durant 2 minuts, afegir-hi el vi blanc i deixar reduir.
Tot seguit, anar-hi abocant el brou de verdures calent, en vàries vegades. Anar-ho remenant durant uns 15 minuts. Afegir 4 cullerades de crema de carbassa que teniem reservada, rectificar de sal, afegir-hi el pebre, el parmesà ratllat, la nata, tot ben barrejat i cuinar-ho uns 3 minuts més sense deixar de remenar. Per acabar, posar-hi la canyella i la nou moscada, un parell de minuts més i ja està.




Va bé tenir uns talls de parmesà per adornar quan emplatem.Bon profit!

Marta


1 comentari:

  1. Quina bona pinta que fa!!!!!
    Haurem de fer el risotto de carbassa!!!!
    Mmmmmm

    ResponElimina