diumenge, 23 de febrer del 2014

Carxofes amb cloïsses

Temps de carxofes. I que boniques que són, com poms de flors, plenes, fresques,...


Ingredients (per a 2 persones):
4 o 5 carxofes
200 gr de cloïsses
2 grans d'all
300 ml de fumet
4 cullerades de vi blanc
1 cullerada rasa de farina
oli d'oliva verge
julivert

Preparació:
Pelar les carxofes, tallar-les en quatre talls i posar-les a bullir fins que estiguin cuites. Escorre-les i reservar. En una cassola, amb 3 o 4 cullerades d'oli, posar-hi els alls filetejats fins que agafin una mica de color, afegir-hi la farina, remenar bé i posar-hi el vi, que ens ajudarà a desfer bé la farina. Deixar reduir una mica i abocar-hi el fumet amb una mica de julivert tallat ben petit. A continuació posar-hi les cloïsses i deixar que s'obrin. Un cop obertes, treure-les i reservar-les en un plat. Posar les carxofes a la cassola i deixar-les coure amb la salsa uns 5 minuts amb la cassola tapada. Provar de sal i posar-hi una mica de pebre.Tornar-hi a posar les cloïsses, una mica més de julivert i un raig d'oli per sobre. Un minut tot junt i parar el foc.


Quina bona pinta, no? Si us agraden les carxofes, aprofiteu ara que n'és el temps. Estan bé de preu i diuen els entesos que són molt saludables.
Bon profit!

Marta


1 comentari:

  1. Quina bona pinta!!!!! Encara hi ha carxofes i el cap de setmana vinent faré aquest plat.

    ResponElimina