diumenge, 2 de febrer del 2014

Tatin de poma

Que bona que és la poma caramel·litzada!



De receptes de tatin, n'hi ha moltes. Jo mateixa l'he fet de diferents maneres. ´
Últimament, tal com la faig, em queda molt bona i  no hi estic gaire estona. Us ho explico.

Ingredients:
pomes golden 5 o 6, depèn de la mida
50 g de mantega
75 g de sucre
una làmina de pasta brisa
crema de llet

Preparació:
Encendre el forn de sota a 180º.
Treure el cor de les pomes, partir-les pel mig i pelar-les. Posar-les en una safata,  al microones uns 3 o 4 minuts a màxima potència perquè es coguin una mica.Si no hi caben totes, fer-ho en dues tandes.
Mentrestant, posar la mantega en un motlle que pugui anar al forn. Fondre la mantega al foc i, a continuació, posar-hi el sucre fins que el conjunt tingui un bonic color ros, torradet. Posar-hi les pomes a sobre, ara d'un costat, ara de l'altre, uns 10 o 15 minuts, fins que quedin impregnades del sucre caramel·litzat.
Tot seguit, posar-hi la pasta brisa per sobre, que quedi tot ben cobert. I enfornar amb el forn ben calent, uns 20 minuts aproximadament o fins que sigui rosseta de sobre. Si cal, es pot encendre el gratinador els últims minuts.

I ja està. Servir tèbia amb una mica de crema de llet per sobre.


Bon appétit!, com dirien els francesos.
Marta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada