dissabte, 13 de juliol del 2013

Croissants amb xampinyons i pernil dolç gratinats

Aquests croissants ja fa temps que els faig, des que la iaia va anar a un curs de cuina, els va aprendre a fer i ens els va ensenyar.
Són ideals per un sopar en què vulguis menjar alguna cosa diferent, fàcil i ràpid de preparar.


Ingredients:
10 o 12 croissants petits (depèn del tamany) i que no siguin dolços
una safata de xampinyons
150 gr de pernil dolç
formatge ratllat per gratinar
per la salsa beixamel: 1/2 l de llet, 40 gr de maizena, 50 gr de mantega

Preparació:
Començar per netejar els xampinyons, laminar-los i saltar-los a la paella amb una mica d'oli o mantega i sal. Reservar-los.
Fer la salsa beixamel i també reservar-la. Ens ha de quedar més aviat espessa.
A continuació, obrir longitudinalment els croissants en dues meitats i anar-los col·locant en una safata per anar al forn. Posar el pernil dolç,  tallat a trossets petits, per sobre dels croissants així com els xampinyons que hem passat per la paella. Per sobre posar-hi la beixamel amb moderació, no cal que els cobreixi totalment. Per últim, escampar-hi el formatge ratllat i posar la safata a gratinar al forn.
Treure´ls del forn quan siguin rossos.

I ja està. Menjar-los de seguida perquè la beixamel no els estovi. Són bons una mica cruixents.
Bon profit!
Marta


2 comentaris: