dissabte, 13 de juliol del 2013

Pollastre en escabetx

El vaig fer per primer cop l'estiu passat, buscant receptes per aquí i i per allà i preguntant a una amiga que el fa molt bo. De tot plegat, en vaig treure la meva pròpia recepta, el vaig preparar per a un sopar d'amics i la veritat és que es va acabar de seguida! Ara l'he tornat a fer per portar a un sopar d'aquí a uns dies. És que si es prepara amb antelació encara surt millor. I aguanta vuit dies ben bons a la nevera.






Ingredients (Per a una cassola normal)
1 kg i mig de pollastre tallat a talls ben petits
2 cebes grosses
4 o 5 grans d'all
1 got gros de vi blanc
1 got gros de vinagre de vi
1 got petit d'oli d'oliva
3 o 4 fulles de llorer
uns quants grans de pebre negre
1 cullerada d'orenga
herbes (marduix, farigola, romaní...)
sal i pebre


Preparació

Es fregeixen els talls de pollastre en una paella amb oli. Quan estan enrossits, s'hi tira sal i pebre i es passen a una cassola.
A la paella on hem fregit el pollastre, hi posem les cebes tallades a làmines (no cal que siguin molt fines) i els grans d'all pelats i aixafats amb la mà o amb un ganivet, fins que tot plegat queda ros. Es tiren a la cassola on tenim el pollastre, amb tot el suc.
A la cassola, també afegim la resta d'ingredients: el got de vinagre, el got de vi blanc, el llorer, els grans de pebre, l'orenga i les herbes, i deixem que vagi fent xup-xup entre 45 minuts i 1 hora.
Quan està fred, es posa a la nevera dins de la mateixa cassola. És bo fer-ho d'un dia per a un altre. I, si són més dies, encara millor.
Per servir-lo, només cal treure'l una estona abans de la nevera o donar-li un cop d'escalfor al foc amb la mateixa cassola, només perquè l'oli es liqüi, ja que estarà ben pres.

Aquesta recepta és de les senzilles. Es pot complicar tant com es vulgui: posant altres carns (guatlles, porc, conill, etc.) i més verdures (pastanagues, porro, etc.). Però a mi aquesta em va sortir bé i va ser molt bona.

Per un sopar d'estiu a la fresca amb una bona amanida, és deliciós! També funciona com a aperitiu!

Dolors.



1 comentari: