dissabte, 13 de juliol del 2013

Pastís de galetes amb confitura i xocolata

Aquí tenim un altre clàssic de la família, sobretot en els aniversaris de fa uns quants anys! El pastís de galetes sucades amb cafè, amb confitura al mig i coberta de xocolata. La presentació no és la meva millor arma, ja ho veieu. Però el pastís estava deliciós. Es fa ràpid, és bo, econòmic i no cal coure'l. I podeu demanar als petits de la casa que us hi ajudin. Què més voleu?







Ingredients
1 paquet i mig aprox. de galetes quadrades
1 got gran de cafè
1 raig de licor (brandi, rom, el que tingueu a mà) (opcional)
1 pot de confitura (del que tingueu o vulgueu: préssec, cireres, maduixes, taronja, prunes...)
1 paquet de xocolata fondant
1 pessic de mantega
Pinyons, cireres confitades, nous o el que vulgueu per adornar

Preparació
Es suquen les galetes en el cafè al que prèviament haurem afegit el raig de licor. Es van posant fent una capa al fons d'una safata. Tot seguit, escampem la confitura per sobre les galetes. I tornem a fer una cap de galetes a sobre de la confitura. Cobrim amb la xocolata desfeta al bany maria amb el pessic de mantega. Adornem amb els pinyons o el que tinguem a mà. Deixem que la xocolata es prengui i ja és a punt per menjar.

Bon profit!

Dolors.

2 comentaris:

  1. He posat galetes quadrades però, en realitat, volia dir rectangulars. Ara bé, si són rodones (les típiques "maries" rodones de tota la vida) no passa res: només que, al final, veuràs que les has d'anar partint per omplir els forats. De tota manera, després, amb la xocolata per sobre, ja no es veu la "trampa". ;)

    dolors.

    ResponElimina
  2. Oh si, un clàssic de les festes d'aniversari a la nostra família! Boníssiim! El faré segur!
    Carla

    ResponElimina