dilluns, 15 de juliol del 2013

Pastís fred de patata i tonyina

No tinc paciència per rematar les presentacions, ja ho veieu! Aquest mateix pastís amb una mica més de color a la base (uns palets de cranc, per exemple, tallats a rodanxes) hauria millorat molt.

Això sí, el gust seria el mateix!

És una de les il·limitades versions dels pastissos (o braços) freds de patata i tonyina per a l'estiu. Fresc, fàcil, saborós i força econòmic.




Ingredients per a un pastís per a unes 10 persones aprox.

1 kg i 1/2 de patates
2 llaunes de tonyina amb oli d'oliva
3 ous durs
anxoves
salmó fumat
olives verdes i negres
palets de cranc
maionesa amb all (sense ou): llet, oli de gira-sol, sal, pebre, vinagre blanc, 1 gra d'all
sal i oli d'oliva

Preparació

Es pelen les patates, es bullen en aigua amb sal i es deixen refredar una mica. Mentrestant, barregem en un bol la tonyina, 2 ous durs, les anxoves tallades petites, una mica de salmó fumat talladet, les olives verdes tallades i els palets de crancs també tallats a rodanxes. Després, fem un puré amb les patates, aixafant-les amb la forquilla i posant-hi una mica d'oli d'oliva.

Agafem un bol rodó gros i el folrem per dins amb paper film, de manera que en quedi una mica per fora (per tapar després). Al fons, hi posem una capa del puré de patates i, a sobre, una capa de la barreja de tonyina. Hi afegim una altra capa de puré, una altra de la barreja i ho acabem amb una de puré. Agafem el paper film de les vores i tapem el pastís. Pressionem una mica perquè tot quedi ben adherit al bol. Ho guardem a la nevera fins l'endemà.

Per fer la maionesa amb all sense ou (un clàssic de la cuina familiar!):
Agafem una mida (un got petit per exemple) de llet, dues mides d'oli (millor de gira-sol, perquè amb oli d'oliva us quedarà molt forta), sal, pebre, un raig de vinagre blanc i un gra d'all trinxat. Ho passem pel minipímer uns segons i ja tindrem la maionesa feta.

Poc abans de servir-lo, agafem una safata rodona, desmotllem el pastís i el cobrim amb la maionesa. Ratllem amb un ratllador la meitat de l'ou dur que hem reservat i, amb l'altra meitat i unes olives verdes i negres completem la presentació. I amb tot allò que vulgueu perquè quedi més vistós.

Un plat únic perfecte per a l'estiu!

Dolors


1 comentari:

  1. La maionesa amb all sense ou és una solució excel·lent per a molts plats freds d'estiu. Com que no porta ou, no hem de tenir por que ens faci mal, i el gust de l'all (sense arribar a ser allioli) potencia tots els sabors. Una aportació de la iaia Lolita, que em sembla que va treure d'un curs de cuina)
    Dolors.

    ResponElimina