dissabte, 27 de juliol del 2013

Festucs garapinyats

Aquesta recepta d'avui és una mica una delicatessen. Aquests festucs són boníssims i ens poden anar bé per portar dins un taper en una excursió, per treure en una sobretaula o simplement per quan ens ve bé picar una cosa dolça. Però són una mica perillosos,...


Ingredients:
150 g de festucs tendres pelats
125 g de sucre
un pols de sal
unes gotes d'aigua

Preparació:
Posar els festucs amb el sucre i unes gotes d'aigua en un cassó al foc, no gaire fort. Anar remenant amb una cullera de fusta perquè el sucre es fongui i es vagi enganxant als festucs. Si no el remenem, el sucre es quedarà líquid i no ens anirà bé; només volem que quedi una mica fos i lleugerament blanquinós. En aquest moment, quan ja el veiem enganxat als festucs, apagar el foc i posar-los sobre un paper de forn perquè es refredin. Separar amb la cullera els que hagin quedat enganxats. Posar-hi el pols de sal per sobre. Quan són freds, guardar-los en un taper hermètic.
Si el cassó i la cullera han quedat amb sucre enganxat, no cal preocupar-se. Deixar-ho en remull amb aigua calenta una estona i saltarà sol.


Són tan bons, que, com he dit abans, són un perill... D'un en un, sense adonar-te'n, te'ls pots acabar tots.
Si els feu, ja m'ho sabreu dir.
Ah! encara que sobti, garapinyat s'escriu amb una "r"! Ho he consultat!

Marta





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada